Hozzászólás ehhez Hajápolás, Receptek

Ecetes hajöblítés

Az ecetes hajöblítés egészségesen tartja a hajat, valamint fényessé és könnyen fésülhetővé teszi. Egyszerű és olcsó megoldás a természetes hajápolás híveinek.

Amennyiben hajszappant használsz, az ecetes öblítés a legideálisabb megoldás. Mivel semlegesíti a szappan pH-értékét, a haj kutikulája visszasimul és lezár. Az eredmény: hajad nem szárad ki és szép fénye lesz.

Az ecetes öblítés úgy működik, mint egy kondicionáló, amelyet hajmosás után a fejünkre kenünk. A hagyományos ápolószerekkel ellentétben azonban mentes mindenféle szintetikus anyagtól, és könnyen elkészíthető házilag is.

Természetesen samponos hajmosás után is használható balzsam helyett.

Elkészítés:

Egy üres üvegbe egy liter meleg vízhez öntsünk 2 evőkanál almaecetet. (Ha kicsit szkeptikus vagy, először csak egy kanál almaecetet adagolj a keverékhez.) Miután a szokásos módon megmostad a hajad samponnal vagy hajszappannal, öntsd rá a hajadra az ecetes öblítőt. Hajunkat az ecetes öblítést után nem kell újra kiöblíteni. Ne aggódj: amint a hajad megszáradt, az ecetszag is eltűnik.

Az ecetes hajöblítés az almaecet helyett történhet balzsamecettel, gyógynövényecettel és citromlével vagy citromsavval is. (A citromsavból elég fél teáskanál.)