Hozzászólás ehhez Hajfestés

Henna

A henna valójában nem más, mint egy növényi alapanyagból előállított festék, mely alkalmas a haj festésére. Népszerűségét elsősorban annak köszönheti, hogy a teljesen természetes összetevőiből adódóan, egyáltalán nem jut méreganyag a szervezetbe.

A henna kisimítja és táplálja a hajat, erőt és rugalmasságot ad a hajszálaknak, javítja a fejbőr pH-értékét és ragyogóbbá teszi a hajszálakat. Ideális azok számára, akik a kémiai anyagokra való érzékenység vagy allergia miatt nem használhatnak szintetikus hajfestéket.

A természetes henna vöröses, narancsos színt ad a hajnak. A barna, szőke vagy fekete árnyalatokat már egyéb növényekkel is összekeverik, tehát ezek a színek már nem 100% hennából vannak.

A hennával való hajfestésnek van a kicsit melósabb változata, amikor hennaport veszünk, és nekünk kell forró vízzel kikeverni, majd ha testmelegre hűlt, felvihetjük a hajra. Ezután még fóliába plusz törölközőbe érdemes tekerni a hajat, és rajta kell tartani legalább 60 percig.

Egyszerűbb módja amikor készre kevert Henna hajszínező balzsamot vásárolunk és azzal festjük be a hajunkat, ugyanúgy mint bármelyik készre kevert hajfestékkel. Ráadásul ez a fajta hajszínező nemcsak színt ad, hanem a hajat is ápolja, puhítja és fényessé varázsolja. Nem muszáj hajszínváltoztatásra használni, arra is jó, ha csak élénkíteni, frissíteni akarjuk természetes hajszínünket és ápolni a hajunkat.